21. helmikuuta 2012

Laskiaistiistai_Pancake Tuesday

Täydellinen päivä: hernekeittoa lounaaksi ja kropsua jälkkäriksi. Illalla laskiaispulla (mantelimassalla, tietty).
Laskiaispulla (shrove bun)
Sattumoisin löysin vielä laktoosittoman laskiaispullan Herkusta. Sen enempää laskiaispulliin paneutumatta täytyy vain todeta, että valikoimaa riittää: laskiaispulla hillolla; laskiaispulla mantelimassalla; laskiaispulla mantelimassalla, joka on sekoitettu kermavaahtoon. Laktoositon, gluteeniton... Miksei kaupoista muuten löydy laskiaispullaa, jossa on sekä mantelimassaa että hillosilmä?!

Wikipedian(!) mukaan laskiaispullat yleistyivät 1800-luvulla Suomessa. "Ruokaan liittyi uskomuksia: Sen piti olla rasvaista. Mitä enemmän rasva kiilteli sormissa ja suupielissä, sitä paremmin lehmät lypsivät ja siat lihoivat. Eikä rasvaa saanut pyyhkiä sormista pois vaan sen piti antaa kulua itsekseen pois. Tämä takasi hyvän viikatteen käsittelykyvyn. Sormennuolija sen sijaan sai sirpeistä haavoja. Kun ruokien annettiin olla pöydässä koko päivän, se takasi runsauden koko vuodeksi." (lähde: Wikipedia. 21.2.2012.)
- Pistäkäämme siis muistiin tämä vanhankansan uskomus ja katsotaan sitten lähempänä kesää, kuka on nuollut sormiaan, ja kenen viikatteen käsittelykyky vie voiton meistä muista.

Pancake Tuesday - whatta hell is that?! Well, it's exactly what we're celebrating today here in Finland.
I found this on the Internet: "Pancake Tuesday is celebrated the day before the beginning of Lent. This is the time we remember the forty days Jesus spent in the desert. It is known by different names in different countries. In Scotland it is sometimes known as Shrove Tuesday, from the word shriven, which means you are cleansed of your sins, by the priest, before Lent begins. Traditionally fat and flour was used up before the fasting of  Lent began and pancakes were the best way to do this." (source: http://www.european-schoolprojects.net/festivals/Scotland/pantues.htm. 21.2.2012) Well, here we have shrove buns (with whipped cream, and jelly or marzipan) instead of pancakes, yummy!

Erm...

Muutama sana markkinoinnista #kekäle

Tiäks sen tunteen, kun lähdet jahtaamaan sitä Canada Goosea? Sitä tunnetta, kun olet mainoksesta lukenut, että "kaikista normaalihin...