29. kesäkuuta 2014

Tapahtuma: Suvi-Vintage (29.6.2014, Tallipihalla Tampereella)

Suomen kesää uhmaten päätimme ystäväni kanssa tutustua naapurissani järjestettyyn Suvi-Vintage-tapahtumaan. Viikonlopun ajan Tallipihalla on voinut tutustua 30-lukuun ja lomailuun. Ohjelmaan on sisältynyt niin miesvoimistelua kuin tänään järjestetty muotinäytös, jossa nähtiin 30-50-lukujen loma- ja ranta-asuja sekä muita vintage-asuja. Kaupan oli myös vintage-aarteita sekä erilaisia käsityöläisten tuotteita.

Kierreltyämme tapahtuma-alueella hienoisessa tihkusateessa pistäydyimme Tallipihan Suklaapuodissa. Kotiin lähtiessämme huomasin historian elävoittämisseura Etulinjan esittelyn. Etulinja pyrkii kuvaamaan yksittäisten, tavallisten sotilaiden elämää toisen maailmansodan etulinjoissa mahdollisimman aidolla tavalla varustautuen ja toimien. Etulinja edustaa "elävän historian toimintaa". Tuntemattoman sotilaan hengessä pyysin saada kokeilla esillä olevia aseita. Näin silmissäni kohtauksen Tuntemattomasta sotilaasta: "Ja KK:ta ei jätetä!" Vaan olisin minä sen kk:n jättänyt. Kannatellessani yli kahtakymmentä kiloa rautaa käsivarsillani kiitän hiljaa mielessäni niitä suomalaisia miehiä, jotka puolustivat isänmaatani. Ja kannattelivat sen painoa käsivarsillaan.

Sisu-merkkinen paloauto

30-luvun rantamuotia
Autenttisia matka-asuja 30-luvulta
Herrasmiesten parranajotarpeita
"Mulle yks tollanen viikuna-konjakki ja sit..."

Muutama sana markkinoinnista #kekäle

Tiäks sen tunteen, kun lähdet jahtaamaan sitä Canada Goosea? Sitä tunnetta, kun olet mainoksesta lukenut, että "kaikista normaalihin...