16. heinäkuuta 2013

Yllättäen ja pyytämättä

- Mä en siis edes pysty käsittämään, mitä mulle tapahtu. Vieläkää. Mä olin kaupassa, kassajonossa ostosteni kanssa. Aloin jo hyvissä ajoin penkoa reppua, tavoittelin sitä lompsaa, tietty. No, eihän sitä lompsaa ollu mukana. Ei, vaikka kuinka kaivelin: hra Ukon herkut, kyniä, nessuja, puhelin, purkkaa, mut ei lompsaa. Aloin sitte jo takana olevalle miehelle selitellä, kuinka, heh, lompsa on tainnu jäädä kotiin. Samalla taisin myös ruveta hamuamaan niitä ostoksiani siitä hihnalta takaisin siihen ostoskoriin... Mut, siis, se mies kysyi, voisiko maksaa mun ostokset?! HÄ?! Siis niinku maksaa mun ostokset?! Ei o totta. Tapahtuuko tuollasta kenellekään, koskaan? Tai siis ainakaan mulle, ikinä?! Se tyyppi makso mun ostokset, anto kuitin ja totes, et voit maksaa mun tilille. Tajusin kuitenki pyytää tilinumeron, et voin maksaa sen velkani. Kiitos siis, Ilkka!

Olen edelleenkin hieman häkeltynyt tapahtuneen jälkeen. Siis eihän tuollaista tapahdu! Siis, että joku tarjoutuu maksamaan ostoksesi, kun olet huolimattomuuttasi unohtanut lompakkosi kotiin. Yleensä päätyy nolostuneena keräämään ostokset kassahihnalta, palauttamaan ostokset hyllyihin ja lähtemään kotiin (mielessään kiroten). Tai sitten se kassahenkilö korjaa ne ostokset siitä kassahihnalta ja "laittaa ne odottamaan, että tulet lompakon kanssa takasi". Ja jonossa oleva ihmiset pyörittelevät silmiään ja jatkavat tuhinaansa, kun luikit tiehesi...

Mikäli olisin itse ollut vastaavassa tilanteessa, olisinko tarjoutunut maksamaan tuntemattoman ihmisen ostokset? - Jos se vaikka teeskenteli unohtaneensa sen lompsan kotiin saadakseen ilmaiset safkat?!

1 kommentti:

  1. Juhannusaatto, Kalevan Prisma menossa kiinni 5min sisällä. Vierasmaalainen mies ilman lompakkoa ostoksineen kassalla, ostokset yhteensä 98,90.
    Tarjouduimme mieheni kanssa maksamaan ostokset, jotta kaverin Juhannus ei menisi mönkään. Monista tarjouksista huolimatta mies ei kehdannut ottaa tarjottua apua vastaan. Oli selvästi aivan liian hämmentynyt tarjouksesta. No, ainakin yritimme.

    VastaaPoista