24. elokuuta 2012

Taikakettu ja geokätköily


Hyvä ystäväni on perin eriskummallinen nuori aikuinen. Hän tanssii. Hän tanssii elääkseen. Hän elää tanssiakseen. Tanssi on vienyt häntä ympäri Eurooppaa – ellei peräti ympäri maapalloa. Pyysin tätä ystävääni joskus tanssimaan minulle. Ystäväni kysyi, millaista tanssia haluan hänen esittävän? – No, jotakin, mitä sä nyt teet ja tanssit muutenkin.
Tänä viikonloppuna täällä Tampereella esitetään Yhteisötanssifestivaalin yhteydessä Taikakettu ja geokätköily, jossa tämä ystävänikin tanssii.

Taikakettu on Roskis-kollektiivin interaktiivinen performanssi, jossa yhdistyy revontuliteema ja geokätköily. Alkunsa teos on saanut revontuliin liittyvästä kansantarusta, jonka mukaan revontulet syntyvät, kun tulikettu juokseen Lapin tuntureilla hankia pitkin ja iskee hännällään lumen pinnasta kipinöitä taivaalle. Ketun kiinnisaaminen on metsästäjien unelmien täyttymys.
Teos on kaksiosainen. Ensimmäisessä “Geokätköily”-osassa yleisö etsii kettupukuisia tanssijoita, jotka antavat yleisölle ohjeet, joiden avulla on mahdollista löytää viimeinen geokätkö eli tanssiperformanssi. Halutessaan koordinaatteihin voi käydä tutustumassa geokätkösivustolla www.geocaching.com. Taikakettu-teoksen toinen osa “Viimeinen geokätkö” tapahtuu Hämeenpuistossa alkaen n. klo 21.00. Teosta on mahdollista seurata osallistumatta geokätköilyyn.
Roskis-kollektiivi on puolestaan tamperelaisten freelance-tanssijoiden vuonna 2011 perustama katuteatteriryhmä. Kollektiivilla on kaksi eri toimintamuotoa: Se tekee fyysisiä performansseja kaupunkitilassa päättäen usein hyvinkin spontaanisti kulloisenkin performanssin komposition teeman. Tämän lisäksi kollektiivi valmistaa tanssiteatteriesityksiä kuten Taikakettu-teos. Taikakettu-teoksessa esiintyvät Katriina Kantola, Heli Koivuluoma, Nadja Pärssinen, Sini Saajakari ja Mia Tiihonen.

                             Hämeensilta, Plevnan alue, Kävelykatu / Kuninkaankatu, Hämeenpuisto
                             la 25.8.2012 klo 20.00-


Kuva: Outi Yli-Viikari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti